Hoe richt ik mijn huis in?


Nieuwe woning, hoe richt ik het in?

Wanneer je een nieuwe woning in trekt, is jouw huis alles behalve een thuis. Het klinkt als een cliché, maar er zal eerst een ‘band’ met je huis moeten ontstaat, om ervoor te zorgen dat het een thuis wordt. De eerste stap om dit te bewerkstelligen, is natuurlijk een inrichting die past bij jouw smaak en helemaal naar wens is. Pas dan ontstaat er na verloop van tijd een ‘thuisgevoel’. In deze blog geven we je enkele leuke tips, ideeën en inspiratie om van je nieuwe huis een waar paradijsje te maken. Lees je met ons mee? 


Stap 1: Maak een tekening van je begane grond

De eerste stap in het maken van een plan voor een goede inrichting, is om jouw huis te visualiseren. Dit kan met een eenvoudige plattegrond van jouw huis. Uiteraard kun je dit ook aan een professional overlaten, maar het hoeft allemaal niet heel netjes. Waar het om gaat is dat je een idee krijgt van de grote, in verhouding tot de meubels en accessoires die je in huis wilt halen. Wonenonline heeft overigens een leuke tool, waarmee je eenvoudig een plattegrond kunt maken.

Stap 2: Het shoppen kan beginnen

Wanneer je een idee hebt gekregen van de grote van je huis, kun je de hort op en helemaal los gaan op de woonboulevard. Jij weet zelf het best wat past bij jouw smaak, en wat correspondeert met de sfeer van het huis. In de grotere woonboulevards, vind je alles wat je nodig hebt, van kleine accessoires tot aa complete keukens. En oh ja, hou natuurlijk het budget in de gaten!

woning inrichten

Stap 3: Geef alles een plekje

Wanneer je lekker aan het shoppen bent geweest en helemaal tevreden bent met al jouw aankopen, kun je alles in jouw huis een plekje gaan geven. Denk hierbij aan de functionaliteit van de de meubels. Een logische inrichting ontstaat in de loop der jaren, dus een paar keer helemaal schuiven is helemaal niet erg en hoort er gewoon bij. Combineer en experimenteer naar wens met de inboedel.

Stap 4: Genieten van jouw ‘thuis’

Helemaal tevreden? Dan is het nu tijd om te genieten van jouw huisje. Zelfs als de inrichting naar wens en compleet is, hoeft jouw huis nog helemaal niet als een thuis te voelen. Een thuis is een gevoel wat ontstaat nadat je warme herinneringen hebt opgebouwd, geef het dus vooral de tijd en een kans. Nu alles compleet en af is, moet je natuurlijk niet vergeten om de housewarming waar iedereen op zit te wachten te geven. Wil je leuke ideeen voor een cadeautje voor de housewarming? Kijk dan vooral ook even hier.

woning