Housewarming thema’s


Housewarming thema’s

Als je binnenkort een nieuwe woning intrekt is een housewarming party tegenwoordig een must. Heb je nog geen idee hoe je jouw feest wilt indelen? Dan is een themafeest misschien een leuk idee. Zo combineer je de housewarming party met een dresscode. Verzin een thema die je leuk lijkt, en ‘verplicht’ iedereen om te komen in kleding van een bepaalde tijdsperiode. Hieronder lees je enkele leuke thema’s voor het housewarming feest. 


Leuke thema’s voor verschillende feesten

Een housewarming is een vrij specifiek feest. Daarom is het leuk om het thema hier op af te stemmen en te zorgen dat iedereen op komt dagen in toepasselijke kleding. Je kunt je nieuwe woning ook van de nodige versieringen voorzien die bij het thema passen. Hieronder enkele leuke suggesties voor een thema op de housewarming. 

gladiator kostuumMediterraans thema
Bij een mediterraans thema vraag je van iedereen om op te komen dag in kleding die past bij deze stijl. Denk aan Spaans, Grieks of traditionele Italiaanse kleding. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een Romeinse Gladiator, een keizer, een Spaande rodeo vechter of een Griekse strijder. Jij kunt je hapjes vervolgens weer afstemmen op dit thema, Spaanse tapas, Griekse yoghurt en Italiaanse minipizza’s. Met een thema geef je een housewarming feest extra ‘cachet’.

 

 

article18001799Frans Thema
Je kunt ook voor een Frans thema kiezen. De hapjes bestaan dan uiteraard uit stokbrood met kruidenboter, champagne, rode wijnen, oesters en Franse kazen. Ook onmisbaar op een Frans thema? Franse muziek natuurlijk. Je gasten kunnen komen in traditionele Franse kleding, of bijvoorbeeld de klokkenluider van de Notre dame. Met een Frans thema maak je er met z’n allen een gezellige bourgondische avond van!

 

De uitnodiging maken

Als je voor een themafeest voor je housewarming kiest, vergeet dit dan vooral niet te vermelden op de uitnodiging. Anders sta je straks alleen voor gek als Fransoos of Spanjool. Geef dus duidelijk aan wat de dresscode is voor de avond. Ook zet je op je uitnodiging een eventuele cadeautip voor jullie nieuwe huis.

Een geslaagde avond

Met de tips hierboven, en de thema’s voor jouw housewarming, maak je er gegarandeerd een gezellige avond van met iedereen die maar welkom is. Een themafeest zorgt voor leuke en gekke taferelen waarbij de één nog gekker dan de ander verkleed gaat. Dit geeft een feest extra sfeer zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Jouw lekkere hapjes en drankjes maken het vervolgens helemaal af! Alvast heel veel plezier gewenst op het feest, én in je nieuwe huis!